top of page
Kültür Tarihi AraÅŸtırması

Farklı etnik kimliklerin buluÅŸma noktası olan tarihi yarımadanın kültürel ve toplumsal hafızası kayıt altına alınarak dijital arÅŸiv çalışması yapılması amaçlandı. 18-29 yaÅŸ arasındaki gençlerin katıldığı projede; gençler Fatih’in yerel halkıyla röportajlar gerçekleÅŸtirerek yalnızca bölge halkının bildiÄŸi unutulmuÅŸ bir tarihi eseri veya bir geleneÄŸi kayıt altına aldı. "Elele" Kültür ve Sanat Yoluyla DeÄŸiÅŸim Ä°çin Diyalog programı tarafından desteklenen proje kapsamında; gençlerin sözlü tarihi çalışması yapabilmeleri için çeÅŸitli atölyeler düzenlendi.

Sanat Terapileri - SöyleÅŸiler

Bu proje, Küçükçekmece Belediyesi ile iÅŸbirliÄŸi içinde gerçekleÅŸtirilmiÅŸtir. Sanat Tarihi AraÅŸtırmaları DerneÄŸi tarafından desteklenen söyleÅŸilerin ana teması "Sanat Terapisi" olarak belirlenmiÅŸtir. Sanatın, drama, dans, yaratıcı yazı, resim gibi çeÅŸitli disiplinler aracılığıyla bireylerin sosyal saÄŸlık ve psikolojik iyilik hallerine olan olumlu etkileri tartışılmıştır. SöyleÅŸiler, sanatın terapötik amaçlarla nasıl kullanılabileceÄŸini ve topluma katkılarını vurgulamıştır.

Kültür Tarihi KonuÅŸmaları | II.Dünya Savaşı ve Sinema

Kadıköy Belediyesi ve Sanat Tarihçileri DerneÄŸi iÅŸbirliÄŸiyle düzenlenmiÅŸtir. Seminerlerin odak noktası, II. Dünya Savaşı'nın sinemaya etkileri ve savaÅŸ döneminin farklı ülkelerin sinema anlayışlarına olan yansımaları olmuÅŸtur. Seçilen filmler üzerinden savaşın psikolojik ve ideolojik etkileri incelenmiÅŸ ve tartışılmıştır.

Ä°stanbul’un Sanat Tarihini Liseli Gençler Yazıyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın destekleriyle hayata geçirilen projenin temel amacı, Ä°stanbul'daki lise öÄŸrencilerine ÅŸehrin zengin kültürel mirasını keÅŸfetme ve bu mirası koruma bilinci kazandırma çabasıydı. Proje kapsamında öÄŸrencilere, yaÅŸadıkları semtlerdeki tarihi eserleri yakından inceleme ve araÅŸtırma fırsatı sunuldu. Her bir öÄŸrenci, kendi semtinde bulunan tarihi yapıları ziyaret etmiÅŸ, bu yapılar hakkında detaylı araÅŸtırmalar yaparak bilgi topladı ve gözlemlerini aktardı. ÖÄŸrenciler tarafından yazılan kompozisyonlar bir araya getirilerek "Semtimin Sanat Tarihi" adlı bir kitapta yayımlandı.

Projenin bir diÄŸer önemli bileÅŸeni ise öÄŸrencilere verilen sanat eÄŸitimleri ve atölye çalışmaları olmuÅŸtur. 

Sanat Terapileri- Dışavurumculuk

Dans Terapi Dışavurumcu Sanat Terapisi söyleÅŸisinde, drama/tiyatro, dans/hareket, yaratıcı yazı (ÅŸiir, hikaye, vb.), anlatı (story-telling) , resim, heykel, fotoÄŸraf gibi sanatsal ifade yollarının birlikte ve bütünleÅŸmiÅŸ bir biçimde bireylerde deÄŸiÅŸim ve geliÅŸimi nasıl etkilediÄŸi anlatıldı.

Mimar Sinan’ı Anma Programı: Sinan Hakkında 

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla gerçekleÅŸtirilmiÅŸtir. Programın amacı, Mimar Sinan'ın eserlerini ve mirasını tanıtmak ve onun anısını yaÅŸatmaktır. Sergi ve söyleÅŸi formatında düzenlenen etkinlikte, Mimar Sinan'ın önemli eserleri sergilenmiÅŸ ve ziyaretçilere tanıtılmıştır. Ayrıca, Sinan'ın dönemine ait belgeler ve eskizler de sergilenerek, mimarlık üzerine tartışmalar yapılmıştır.

Yarınlara Uçuyoruz"Sanatla KonuÅŸuyorum"

Proje, Sivil Toplum için Destek Vakfı ve Pegasus Hava Yolları'nın iÅŸbirliÄŸiyle gerçekleÅŸtirilmiÅŸtir. Proje, dezavantajlı konumda olan çocuklara sanat eÄŸitimi fırsatları sunmayı amaçlamaktadır. Ä°stanbul'dan Mardin'e uzanan bu proje kapsamında, GürmeÅŸe Ä°lköÄŸretim Okulu'nda öÄŸrencilerle sanat atölyeleri düzenlenmiÅŸ ve öÄŸrencilere sanat eserleri oluÅŸturma fırsatı verilmiÅŸtir. Ayrıca, öÄŸrencilere sanatın gücü ve sanat akımları hakkında bilgiler sunularak, ürettikleri eserler okul içinde sergilenmiÅŸtir.

Kültür Tarihi KonuÅŸmaları | Bir Devrimi Anımsamak

Ankara'nın Cumhuriyet döneminden sonraki kültürel ve mimari geliÅŸimini konu almıştır. Seminerde, Ankara'nın ulusal mimariye katkıları, mimari ve kültürel deÄŸiÅŸimleri, bellek ve ÅŸehir kimliÄŸi üzerine yapılan tartışmalar yer almıştır.

"Vefatının 100. Sene-i Devriyesi Sultan II. Abdülhamid Han’ın Sanata Yaklaşımı" Programı

Sultan II. Abdülhamid Han'ın ölümünün 100. yılı anısına düzenlenmiÅŸ kültürel bir etkinliktir. Program, Sultan II. Abdülhamid Han'ın sanata olan yaklaşımını ve sanatın toplumsal hayattaki rolünü anlamak amacıyla düzenlenmiÅŸtir. Sultan II. Abdülhamid Han döneminde sanatın desteklenmesi, sanatçıların korunması ve sanatsal üretimin teÅŸvik edilmesi gibi konular ele alınmıştır. Program, onun dönemindeki sanat politikalarını ve sanatçılarla iliÅŸkisini detaylı bir ÅŸekilde inceleyerek, Osmanlı Ä°mparatorluÄŸu'nun sanat ve kültür hayatına yaptığı katkıları vurgulamayı hedeflemiÅŸtir. Bu etkinlik, tarihi bir döneme odaklanarak, geçmiÅŸin sanat anlayışını günümüz perspektifiyle deÄŸerlendirme fırsatı sunmuÅŸtur.

IMG_6900
KÃœLTÃœR KONUÅžMALARI-BÄ°R DEVRÄ°MÄ° ANIMSAMAK
IMG_4110
Post Paylaşım başvuru ilan 1080x1080
IMG_4102
1
Ek 73
AFÄ°Åž
IMG_0635
KÃœLTÃœR KONUÅžMALARI- II.DÃœNYA SAVAÅžI VE SÄ°NEMA
IMG_1222
2
Ek 59
28870194_561927774179330_5522332916384948402_n
11
photo_6041814346385964976_y (1) (1)
bottom of page