top of page

ESC 
Avrupa Dayanışma Programı 

European Solidarity Corps

Sanat Tarihi Araştırmaları Derneği - Avrupa Gönüllülük Hizmeti kapsamında proje yapabilmek ve Avrupa’ya gönüllü gönderebilmek adına kalite sertifikası müzakerelerini 2018 yılında başlattı.

 

2019 yılı itibariyle Kalite Sertifikası talebi sonuçlanarak, Türkiye Ulusal Ajansa Akreditasyon sürecini tamamlayarak Kalite Sertifikası almaya hak kazandı.

Avrupa Dayanışma Programı Nedir?  (ESC)

European Solidarty Corps

 

Avrupa Dayanışma Programı (ESC), gençlerin kişisel, eğitimsel, sosyal, sivil ve mesleki gelişimlerini teşvik ederken, kendi ülkelerinde veya yurt dışında topluma yarar sağlayan projelerde gönüllü olmaları, çalışmaları veya ağ kurma faaliyetlerinde bulunmaları için fırsatlar yaratan, toplumsal ihtiyaçları karşılamayı hedefleyen yeni bir Avrupa Birliği girişimidir.

 

Gençleri daha kapsayıcı bir toplum oluşturmak, savunmasız insanları desteklemek ve toplumsal zorluklara cevap vermek için bir araya getirmektir. Program, yardım etmek, öğrenmek ve kendini geliştirmek isteyen gençlere ilham verici ve güçlendirici bir deneyim sunmaktadır.

 

Avrupa Dayanışma Programı, Avrupa Parlamentosu ve Konseyinin 2018/1475 sayılı Tüzüğü ile kurulmuştur.

 

Kimler Katılabilir ?

 

17-30 yaşları arasındaki gençler Avrupa Dayanışma Programı Portalına kayıt yaptırabilirler. 18 yaş ve üstündeki katılımcılar, veritabanına erişimi olan kuruluşlar tarafından dayanışma konulu projelere katılım daveti alabilirler. Ayrıca, bu kuruluşlar gençlerden doğrudan yanıt alabilmek için portalda, proje duyurularını yapabilirler.

Kazanımların ne olacak ?

Avrupa Dayanışma Programını kapsamında gönüllü olarak;

1) Gönüllü olarak bir katkıda bulunacak ve ihtiyaç içindeki topluluklara yardım edeceksin. Bu gönüllü olarak yapmayı tercih edeceğin bir yardım olduğu için maaş ödemesi alamayacaksın. Bununla beraber seyahat, barınma, yemek ve sigorta giderlerin ödenecek ve buna ek olarak belli bir miktar cep harçlığı alacaksın

2) Avrupa Dayanışma Programı, kişisel ve profesyonel gelişimine ivme kazandıracak bir öğrenim deneyimidir. Gönüllülük deneyimin öncesinde, sırasında ve sonrasında eğitim alma fırsatın olacak. 

Mentor net hedefler belirlemenize yardımcı olacak ve bu hedeflere nasıl ulaşacağını gösterecek. Ayrıca dil ve kültürlerarası becerilerini geliştirme, kendi başına yaşamayı, güçlüklerin üzerinden gelmeyi ve ekip içinde çalışmayı öğrenme şansı yakalayacaksın.

3) Başka bir ülkede yaşamak ve gittiğin ülkeyi keşfetmek, farklı kültürler hakkında bilgi edinmek veya yeni arkadaşlar edinmek gönüllülük deneyiminin kaçınılmaz bir parçası olacak.

4) Gönüllülük deneyimin ile gönüllü olduğun kuruluşlara ve yerel topluluklara yeni fikirler ve çok kültürlü bir ruh taşıma imkânı elde edeceksin.

5) Avrupa Dayanışma Programında yer alarak bir topluluğun parçası olacaksın. Geri döndüğünde eski gönüllülerden oluşan daha geniş bir toplulukla bağlantıda kalabilir, deneyimlerini paylaşabilir ve ülkedeki diğer genç bireylerle iletişim kurup onlara ilham verebilirsin.

6) Gönüllü olarak katıldığın bir projenin sonunda katılımını belgeleyen bir sertifika sahibi olacaksın.

 

Başvuru Nasıl Yapılır?

 

Öncelikler Bir Gönderici Kuruluş Bulmalı!

  • Gönderen kuruluşunu belirledikten sonra Esc kuruluşlar veri tabanından (ESC Database) kendine uygun bir veya birden çok ev sahibi kuruluş belirlemmelisin (https://europa.eu/youth/volunteering/evs-organisation_en)

  • Size en uygun proje(leri) bulduktan sonra eposta yolu ile başvuru yapmalısın. Bu başvurunuzda daha önce oluşturduğun Europass CV ve Motivasyon Mektubunu kullanacaksın. Başvuru için kullanacağınız mail adresleri ESC kuruluşlar veri tabanında mevcut.

  • Bu kuruluşlara başvurunu gönderen kuruluşun vasıtası ile yapabilirsin. Formlarını gönderen kuruluşuna ulaştırıp, sana uygun projelere gönderen kuruluşunun başvuru yapmasını talep edebilirsin.

  • Kendin başvuruyorsan Europass ve CV’ye ek olarak mailde belirtmen gereken bir diğer husus da hali hazırda sizi Türkiye’den oraya gönderecek olan kuruluşa yani gönderen kuruluşa sahip olduğunuz bilgisini başvuruna eklemek.

 

Sanat Tarihi Araştırmaları Derneği, Gençlerin ESC programından yararlanması için çalışan, gönderici kuruluş hizmeti vermektedir. 

 

Bizlerle iletişime geçmek ve başvuru formlarını göndermek için sanattarihiarastirmalari@gmail.com adresine mail atabilirsiniz. 

bottom of page